1. Haberler
  2. Haberler
  3. Yenilikçi Girişimlerin Buluşma Noktası

Yenilikçi Girişimlerin Buluşma Noktası

Enerji sektöründeki 10 yenilikçi girişim, Eksim Pulse Demo Day’de yatırımcılara projelerini sundu.

Yenilikçi Girişimlerin Buluşma Noktası
Yenilikçi Girişimlerin Buluşma Noktası
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Eksim Pulse Girişim Hızlandırma Programı, enerji sektöründe yenilikçi çözümler geliştiren girişimcilere destek sağlamaya devam ediyor. Program, Dicle Elektrik’in himayesinde ve EPDK’nın desteğiyle hayata geçirilmiş olup, 2. dönem mezunlarını başarıyla verdi. Diyarbakır’da gerçekleştirilen ‘demo day’ etkinliğinde, programda yer alan 10 girişim, projelerini yatırımcılara tanıtarak toplamda 1.1 milyon liralık ödül kazandı. İşte Yenilikçi Girişimlerin Buluşma Noktası!

Bu özel etkinlikte, Dicle Üniversitesi Teknokent ve Kuluçka Merkezi temsilcileri, önde gelen risk sermayedarları (VC’ler), melek yatırım ağları, kamu kurumu temsilcileri, akademisyenler ve girişimciler bir araya geldi. Etkinlik sırasında projelerini sunan girişimler arasında Tayyar Robotik, AYLARA ve WORKYBE, jüri değerlendirmelerinde ilk üçe girerek sırasıyla 300 bin TL, 200 bin TL ve 100 bin TL’lik ödülleri kazandılar.

Dicle Elektrik Genel Müdürlüğü’nün ev sahipliği yaptığı bu ‘demo day’ etkinliğinde, yatırımcılar enerji sektörüne yönelik inovatif girişimlerle tanışma fırsatı buldu. Etkinlik, yatırımcılarla girişimciler arasında potansiyel iş birlikleri kurulmasına zemin hazırladı.

Yenilikçi Girişimlerin Buluşma Noktası

Eksim Holding İş Geliştirme Başkanı Uğur Mutluhan Oruncak, açılış konuşmasında, inovasyonun önemine vurgu yaptı. Oruncak, Eksim Holding olarak girişimlerle birlikte yol almanın önemini belirterek, “Girişimleri desteklerken bizler de onların fikirlerinden ilham alarak işimize yön verebiliyoruz. Verim odaklı ve yapay zeka temelli iş fikirleri geliştiren tüm girişimlere açığız ve düzenli olarak destek sağlıyoruz” dedi. Ayrıca, Eksim Ventures aracılığıyla da yenilikçi girişimlere yatırım yaparak onların büyüme süreçlerine katkıda bulunduklarını ifade etti. Girişimlerin değerlendirme sürecinde ise problem çözme kapasitesi, yenilikçilik, uygulanabilirlik, ticari potansiyel ve girişimcinin yetkinliği gibi temel kriterlerin dikkate alındığını belirtti.

Dicle Elektrik Genel Müdürü Yaşar Arvas, açılışta genç yeteneklerin desteklenmesinin önemine dikkat çekti. Arvas, dijitalleşme ve teknoloji odaklı projelerin büyük bir ihtiyaç olduğunu belirterek, bu tür programların genç yeteneklerin önünü açmada önemli rol oynadığını vurguladı. Arvas, Dicle Elektrik’in son 11 yılda teknolojiye büyük yatırımlar yaptığını ve özellikle kayıp-kaçak oranlarının düşürülmesinde bu yatırımların büyük rol oynadığını ifade etti.

Eksim Pulse Girişim Hızlandırma Programı’na 100 başvuru yapılmış ve bunlardan 28’i jüri karşısına çıkma fırsatı bulmuştu. Programın sonunda 10 girişim, demo day’e katılmaya hak kazandı. Girişimler, üç aylık bir süreç boyunca yoğun bir eğitim ve danışmanlık sürecinden geçti. Haziran ayında başlayan program kapsamında 6’sı online, 2’si yüz yüze olmak üzere toplam 8 eğitim düzenlendi. Girişimciler, 16 mentörle toplam 120 saatten fazla teknik ve dikey mentörlük görüşmeleri gerçekleştirdi. Ayrıca, 30 saatlik hukuk, yatırım ve finans danışmanlığı sunuldu ve 20 farklı iş geliştirme görüşmesi yapıldı.

Demo Day etkinliğinde projelerini sunan ekipler arasında WORKYBE, Lumian Energy, RATIO, Rotorbit, AYLARA, Torkman, Signalton Teknoloji, Tayyar Robotik, Pincident İSG ve Techstudio yer aldı. Bu girişimlerin her biri, enerji sektörü için geliştirdikleri yenilikçi çözümleriyle dikkat çekti.

Yenilikçi Girişimlerin Buluşma Noktası
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Bihaber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bize Katılın